5 неистини за здравето, които е добре да знаете

Това не са просто неистини за здравето, а глупости, в които една голяма част от хората откровено вярват

здравето
Смешно е, но хората вярват ето в такива неща:

1. Глътнеш ли си дъвката, тя остава в стомаха завинаги. Да, стомахът не може да преработи дъвките толкова бързо, колкото обикновената храна. И все пак след 1 -2 дни и те тръгват по естествения път.

2. Човек използва само 10% от мозъка си. Тази глупост е на повече от 100 години! Но с много изследвания е доказано, че човек използва постоянно и активно всички зони в кората на главния си мозък.

3. Косата и ноктите растат и след смъртта. За да растат косата и нокти-
те, е нужен цял набор от хормони, които могат да бъдат синтезирани само в жив организъм.

4. Сомнамбул не бива да се буди. Ако тръгнеш да будиш лунатик, с нищо няма да му навредиш на здравето. Но на своето здраве може да навредиш, и то много. Събудените лунатици са много агресивни към хората, осмелили се да прекъснат съня им.

5. Устата на кучето е по-чиста от човешката. Не е вярно, но пък това не означава да престанете да целувате кучето си. В неговата паст има точно толкова вредни бактерии, колкото и във вашата уста.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On