5 супер вредни храни за черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи, отговарящи за обезвреждането на всички вредни вещества, които влизат в тялото ни

`eren drob И това не са само токсини и вредни бактерии и шлаки. Често, обаче изпълнението на тази функция за черния дроб се оказва трудна, или дори невъзможна. Това представлява риск за черния дроб. Как може да се защити?

Има няколко храни, които може да си спестите и по този начин да ограничите всичко вредно, което може да влезе във вашия организъм.

Храни за бързо хранене

Fast Food „диета“ с високо съдържание на мазнини и захар може да доведе до сериозно увреждане на черния дроб. Всичко това води до мастна дегенерация на черния дроб и клетъчна дисфункция. Въпреки това, щетите може да не бъдат толкова големи, ако просто промените начина си на хранене и изключите тези вредности от вашето меню.

Алкохол

Какво да кажем за алкохола? И можем ли да кажем нещо, което не се знае досега, нещо, което не е ясно дори и на малките деца? Не! Затова не употребявайте алкохол в никакъв сучай и по никакъв повод.

Сол

Известно е, че използването на големи количества сол може да повиши кръвното налягане. Но вие знаете ли, че това може да доведе до затлъстяване на черния дроб? Обърнете внимание на съдържанието на сол в хранителните продукти като, например, бекон и наденица.

Подсладители

Това е вкусна отрова, която буквално разяжда черния дроб. Защо да си го причинявате умишлено? Откажете се от газираните напитки сега, веднага и завинаги. Четете внимателно етикета на храната, както и на напитките, които купувате, защото подсладители и аспрам има дори там, където най-малко сме очаквали.

Мононатриев глутамат

Мононатриев глутамат – форма на концентрирани соли, които често се използват за „подобряване“ вкуса. Проучванията показват, че може да предизвика главоболие, синдром на дразнимото черво, астма, и при опити с животни е доказано, че натриевия глутамат може да бъде токсичен за черния дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On