Алкалната диета – как я спазват в Холивуд?

Алкалната диета е популярна в цял свят заради ефективните свойства. нека разберем как диетолозите от Холивуд съветват да я спазваме

Продуктите от киселата група не трябва да превишават 20-30% от общото дневно меню.

Препоръчва се плодовете и зеленчуците да се ядат сурови. Някои от тях при топлинна обработка се променят и от алкални стават кисели.

При приготвянето на храната не трябва да се използват млечни мазнини
(масло, сметана). Препоръчват се ленено или царевично олио, зехтин.

Последното хранене за деня трябва да е преди 19 часа.

От напитките са позволени вода, натурални сокове и билков чай. След хранене може да се пие само чай.

Зърнени храни, риба и морски дарове не трябва да се включват в менюто повече от 3 пъти в седмицата.

Стандартният курс е 3 седмици. Всяка от тях е отделна фаза от алкалната диета, в края й трябва да се постигнат конкретни резултати

1. Първата фаза цели прочистване и пренастройка на организма. Характерно е бързо сваляне на теглото (до 4 кг), но и усещане за обща слабост.

2. През втората седмица се изравнява балансът в организма. Теглото пада бавно, но пък настроението значително се подобрява, изчезва и тежестта в стомаха. Ако целта на диетата е сваляне на значително тегло, тази фаза продължава толкова дълго, колкото е необходимо за постигане на желаните килограми.

3. Ролята на третата фаза е да задържи баланса на киселинността и да стабилизира постигнатото. Ако втората е била по-дълга, увеличете и тази фаза до 10-12 дни.

Меню

Всеки може сам да си състави алкално меню, като види таблица с киселинността на продуктите в интернет. От зеленчуците печените картофи са най-алкални, почти всички останали също са позволени. Киселинни са само царевицата, брюкселското зеле и аспержите. От плодовете се препоръчват банани, ябълки и цитруси, сушени смокини, фурми и стафиди. Месото трябва да е постно, .също и рибата. Може да включвате бобови и пълно-зърнести храни, мед.

Варианти

1- и ден

Закуска: Чаша кисело мляко с плодове, може да добавите 1 ч.л. мед.

10 ч.: Какъвто и да е плод.

Обяд: Паста от твърди сортове пшеница с доматен сос и гъби.

16 ч.: Плод по избор.

Вечеря: 100 г пилешки гърди, салата от маруля, краставица и домат, подправена със зехтин.

2- и ден

Закуска: Омлет от 2 яйца.

10 ч.: Шепичка сушени плодове.

Обяд: Крем супа от броколи.

16 ч.: Смути от мляко, банан и вишни (може замразени).

Вечеря: Печена риба и прясна салата.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On