Алкохолът помага на бактериите да попаднат в кръвообращението

Бактериите представляват опасност за цялото здраве, не само за черния дроб. Затова трябва да се подхожда внимателно в борбата с тях


Медицинското училище към университета в Масачузетс установи, че само един епизод на неограничено потребление на алкохол е достатъчно, за да предизвика доста силен имунен отговор.

За проблема с алкохола и бактериите научаваме от сайта Science Codex. Факт е, че поради наличие на алкохол бактериите започват да излизат от стомашно-чревния тракт, като така повишават нивото на токсините в кръвта.

Тези токсини се наричат ​​ендотоксини. Те причиняват на тялото да произвежда имунни клетки, които причиняват висока температура, възпаление и увреждане на тъканите. Прекомерната консумация на алкохол е равна на концентрация на алкохол от 0,08 грама на децилитър кръв и по-висока. Това са някъде най-малко 5 напитки за мъже и най-малко 4 напитки за жени, които ще ги поддържат опиянени за около два часа.

Известно е: ако човек дълго време е пил алкохол, тогава неговият черен дроб и други органи започват да се разпадат. Но учените започнаха да говорят за краткосрочен ефект за пръв път. За да се оцени степента на въздействие, те събраха група от 11 мъже и 11 жени, които трябваше да консумират известно количество алкохол. За един час концентрацията на алкохол достигна най-малко 0.08 грама. Взима се кръв за анализ на всеки 30 минути в рамките на 4 часа след пиенето на алкохол, и след това отново след 24 часа.

Установено е, че прекомерната консумация на алкохол предизвиква бързо повишаване на нивото на ендотоксина в кръвта. Такива токсини се намират в клетъчните стени на някои бактерии. И токсините се освобождават, когато клетката се разпадне. Плюс това, в кръвта се открива бактериална ДНК. Така че бактериите определено са напуснали червата. Жените имат по-високи нива на алкохол и токсин в кръвта.

Между другото, преди това е доказано, че алкохолизмът увеличава чревната пропускливост. Това означава, че потенциално опасните продукти преминават през чревните стени и се пренасят в други части на тялото.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On