Алкохолът позволява на чревните бактерии да навлязат в черния дроб

Очевидно е, че поради това се развива алкохолно заболяване на черния дроб преди да се развие цироза


Специалисти от Калифорнийския университет проведоха проучване върху мишки. Учените са открили: алкохолът намалява броя на бактериите в червата на гризачите. Това увеличава риска от развитие на чернодробно заболяване при животните, съобщава NDTV .

REG3G генният дефицит допринесе за прогресията на алкохолното чернодробно заболяване. Изследователите са създали гризачи, чиято активност на REG3G е намалена. Те получават алкохол в продължение на 8 седмици. При такива мишки бактериите мигрират от червата до черния дроб по-често, отколкото при нормалните гризачи, които не получават толкова алкохол. В допълнение, мишките с неактивен REG3G развиват по-тежки форми на алкохолно чернодробно заболяване в сравнение с нормалните животни.

За да се намали рискът от заболяване, изследователите се опитаха да увеличат генната активност в чревните клетки, отгледани в лабораторията. В резултат на това растежът на бактериите се забавя. Също така учените са възстановили дейността на гена при мишките. Това защитило гризачи от развитието на алкохолно чернодробно заболяване. Експертите заключават, че при хора с алкохолна зависимост активността на REG3G се намалява и броят на бактериите в черния дроб се увеличава.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On