Алкохолът убива клетките на черния дроб

Всеки в живота си поне веднъж е изпитвал махмурлук – неприятно състояние, което причинява интоксикация с алкохол и идва след неограничено пиене

bira Алкохолът, веднъж попаднал в човешкото тяло, пътува към черния дроб, рециклира се и се превръща в ацеталдехид – силна отрова, която нарушава функционирането на всички органи и системи. Най-засегнат е черния дроб. При редовна и системна употреба, както и при прием на голямо количество алкохол неговите клетки умират. Черният дроб престава да неутрализират токсичните вещества, така че те започват да циркулират в кръвта, влизат в мозъка и това може да доведе до загуба на човешки живот.

Напитките, които пием съдържат не само алкохол, но и така наречените примеси. Те включват фузелови масла, органични киселини и естери. Броят на токсичните съединения се увеличава многократно при смесване на различни алкохолни напитки.

Махмурлукът е комплекс от различни оплаквания, наложени в деня след прекомерна консумация на алкохол. Ацеталдехидът причинява пулсиращо главоболие, гадене, повръщане, сухота в устата и интензивна жажда, втрисане и усещане за топлина.

Виене на свят, повишаване или понижаване на кръвното налягане, проблеми със сърдечната честота и чести „провали“ в сърцето – това е само част от онова, което не виждате и не усещате при махмурлука. Това състояние се характеризира със слабост и потиснато настроение. Махмурлукът намалява когато ацеталдехидът се разлага на по-малко токсични елементи. Това състояние обикновено продължава не повече от един ден.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On