Бързото хранене беше сравнено с опасно заболяване, по отношение въздействието върху имунитета

Лошата храна влияе на имунитета. И влиянието е пагубно и не особено желателно за доброто здраве и дълъг живот


Според The Daily Mail университетът в Бон е разбрал как вредните продукти оказват влияние върху имунитета. Оказва се, че имунната система се държи така, сякаш е под сериозна атака. Бързото хранене прави имунните клетки по-агресивни, което увеличава риска от развитие на редица заболявания. Освен това, отрицателните ефекти продължават да съществуват дълго време, дори ако човек премине на здравословна диета.

Това отчасти обяснява връзката между бързо хранене и втвърдяване на кръвоносните съдове (поради отлагането на мазнини и мъртви имунни клетки). За да разберат това, учените са работили с мишки и хора. При тестовете с гризачи животните се хранят с вредни продукти. И в резултат на това те развиват мощен имунен отговор – броят на имунните клетки в кръвта, особено гранулоцитите и моноцитите, се увеличава. Следователно, имунните прекурсорни клетки в костния мозък са включени.

И при хората, в някои случаи, има генетични промени, които показват активирането вредни за имунната система клетки. Това е специален протеинов комплекс в макрофагите и неутрофилите, което води до появата на възпалителна реакция при контакт на клетката с микроорганизми. Това играе важна роля в системата на вродения имунитет. И самите възпаления вече предизвикват епигенетични промени. Резултатът е, че имунната система реагира много активно дори и на най-малките стимули. Освен това активираните имунни клетки започват бързо да мигрират към стените на кръвоносните съдове. Това увеличава риска от съдова руптура и кръвни съсиреци.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On