Белият ориз омазнява черния дроб

Има храни, които само на пръв поглед изглеждат здравословни

oriz

Белият ориз омазнява черния дроб

Чушките и доматите – без люспи

Когато зеленчуците като домат, чушка, тиквичка, патладжан са с обелени люспи, не се дразни стомашната лигавица. Затова зеленчуците може да се попарят във вода, да минат през вряло олио, да се сготвят на скара или на чушкопек. Добре е да не се готвят пълнени чушки с кайма и ориз, защото не бива да се комбинират въглехидрати и протеини. Причината е, че тези храни са с различен период на усвояване. Що се отнася до кюфтетата, те най-често се правят от свинска кайма, а свинското е носител на много мазнини.

Погрешно е мнението на много хора, че сладоледът не е храна, от която се пълнее, е точно обратното. Той е носител на страшно много калории. Една топка (100 г) се равнява на килограм и седемстотин грама домати.

БЕЛИЯТ ОРИЗ ОМАЗНЯВА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Най-здравословните видове ориз са кафяв и черен. Белият спада към бързоусвоимите въглехидрати като картофите, тестените изделия от бяло брашно и сладкото. Те омазняват черния дроб, който е филтърът на тялото.

ПЪПЕШЪТ Е ДОБРЕ ДА СЕ ХАПВА СЛЕДОБЕД

Тялото се детоксикира от 4 до 12 ч. Тогава е важно да се консумират течни храни и плодове, затова сутрин е време за цитрусови плодове. А банан, пъпеш, круша, ябълка са хлебни плодове и е редно да се консумират следобед. Ябълката се яде час преди основно хранене и най-добре преди вечеря. Тя създава изключително киселинна среда в стомаха, а тя подава фалшив сигнал на мозъка, че тялото е гладно. Неслучайно след ябълка човек казва, че му стърже стомахът. Същото се случва и ако ползва оцет. Затова е добре да се предпочита лимон, който е кисел, но е алкална храна.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On