Билка помага при редица оплаквания, свързани с черния дроб

Профилактиката с червен кантарион пречи на образуването на газове в стомаха, възбужда апетита, тонизира стомаха, засилва отделянето на стомашен сок и подобрява храносмилането.

kantarion_rОсвен това билката спомага за регулиране на кръвната захар, ето за е много полезна и трябва да е неделима част от билковата домашна аптечка на всеки диабетик. Редица кожни заболявания и чернодробни заболявания също се повлияват положително от приема на червен кантарион. Външното приложение на билката намира приложение и при бавно зарастващи рани.

Как да използвате за лечение червения кантарион?
Като запарка – взема се чаена лъжица от билката и се запарва в 200 мл вода. През деня се изпива на три пъти, половин час преди хранене. Заради това, че запарката от билката е прекалено горчива, много хора предпочитат спиртния разтвор.

Като тинктура – 100 грама прясна или сушена билка се накисва в 500 мл алкохол и се оставя да престои 2 седмици. Пред да я използвате, прецедете сместа през марля.

Вино за чернодробни болежки – накисват се две шепи от билката в литър вино и се добавят 2 с.л. мед. След две седмици може да прецедите сместа и да я приемате по две супени лъжи преди ядене.

Author: admin

Share This Post On