Брашно от индийско орехче предотвратява увреждането на черния дроб

Много хора използват индийско орехче като подправка. То се използва и в китайската медицина


Индийско орехче върши добра работа за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и облекчаване на болката, например, при артрит. Оказа се, че индийското орехче има друго полезно свойство, пише The Daily Mail.

Специалисти от университета в Нанчанг провеждат проучване върху мишки. Учените са открили, че индийското орехче защитава черния дроб на гризачите. То намаля нивото на възпаление в органа. Според изследователите тайната е в лигнаните – антиоксидантите, съдържащи се в индийското орехче.

По време на експеримента учените провокират увреждане на черния дроб при експериментални животни. Специалистите използват тиоацетамид (съединение, токсично за черния дроб). Индийското орехче намалява тежестта на негативните последици. Очевидно то влияе върху гена на PPAR. Когато този ген е „изключен“, подправката не спомага за поддържане на здравето на черния дроб.

Ново проучване, проведено в Университета на Хайфа установено, че консумацията на месо висока степен на изпичане значително увеличава риска от неалкохолно омазняване на черния дроб. При тази болест се натрупва мазнина в черния дроб. Ако неалкохолното омазняване на черния дроб не се лекува, може да се развие цироза на черния дроб, което от своя страна може да доведе до рак и органна недостатъчност, пише The Daily Mail.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On