Броколи спасяват от рак на черния дроб

Честата консумация на броколи може да предпази черния дроб от натрупването на излишни мазнини и рак


Яденето на броколи от 3 до 5 пъти седмично предпазва от неалкохолна мастна чернодробна болест (NZhBP). Това разкриват изследователите от Университета на Илинойс. Преди това експертите са предположили, че полезните съединения от броколите предотвратяват натрупването на мазнини в черния дроб и намаляват риска от неалкохолно омазняване на черния дроб при гризачи, пише NDTV.

В едно ново проучване учените искаха да разберат как броколите ще засегнат мишките, чийто черен дроб е под въздействието на канцероген. Животните от една група са хранени с вредните продукти от „Западната диета“, а гризачи от другата група са следвали контролната диета. Някои мишки получават броколи, а останалите не.

Изследователите са забелязали: „Западната диета“ увеличи размера и броя на раковите клетки в черния дроб и в червата. Когато броколите бяха включени в диетата на животните, броят на раковите клетки намалява. Вярно е, че техният размер не се е променил. Поради „западната диета“ мастната тъкан в черния дроб става по-голяма и броколите я елиминират. По този начин те премахнаха мазнините от черния дроб и не позволиха на тялото да ги поеме.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On