Мийте добре плодовете и зеленчуците, за да запазите здрав черния дроб

За да запазите здрав черния дроб мийте добре плодовете и зеленчуците – така ще си спестите и много други неприятни заболявания

черния дроб

Мийте добре плодовете и зеленчуците, за да запазите здрав черния дроб

Черния дроб работи по-добре, ако от време на време мнаваме на разтоварителни дни, само на плодове и зеленчуци. Ако изберем вегетарианска диета, или се отдадем на суровоядство, ще може помогне на черния дроб да се справи с такива заболявания, като стеатоза, например.

За здравето на черния дроб избирайте само плодове и зеленчуци, отгледани в екологично чисти райони.

Краят на лятото и началото на есента е период, преизобилен на плодове и зеленчуци. Те са най-добрият начин да доставим на организма необходимите витамини и минерали. Но има риск да си навлечем заболяване, ако не отстраним от тях болестотворни бактерии като листерия, ешерихия коли, салмонела. На пазара дори се предлагат специални течности от натурални съставки, които отмиват всички остатъци от пестициди и изкуствени торове и убиват вредните бактерии до 99,9%. Те не оставят вкус и мирис в храната.

Много специалисти смятат, че е достатъчно да измиете плодовете и зеленчуците под течаща, студена вода непосредствено преди консумация или готвене.

Може да използвате четка за онези, които имат дебела външна обвивка. След това подсушете продуктите с кърпа – това също спомага за премахване на останалите бактерии. Като начало обаче измийте добре ръцете си.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On