Полезен ли е лукът за черния дроб?

За черния дроб е полезно всичко, което е расло на клон

luk

Полезен ли е лукът за черния дроб?

Може да се хапва и месо, но трябва да е постно, за предпочитане пилешко или телешко. Но, ако искаме трайно да помогнем на черния дроб, най-добре е да хапваме повече плодове и зеленчуци. Най-вече зеленчуци. Лукът е точно от онези зеленчуци, които трябва да станат задължителни за здравето на черния дроб.

От следващите редове ще разберете какви са ползите от консумацията на лук и защо консумацията му се отразява добре на черния дроб.

Фитонцидите подпомагат разграждането на мазнините и активизират храносмилането
Да им се чудиш на древните мъдреци как без микроскоп са знаели толкова много.

Още Плиний пише, че лукът цери 28 болести, препоръчва го като най-доброто средство за повишаване на жизнените сили на войните. Днес учените твърдят същото, защото фитонцидите (летливи вещества) помагат за унищожаването на бактериите. Освен това в лука витамините (A, B1, В2, Е, К, РР) са изключително добре балансирани.

Лукът е безценен и за елегантната фигура. В него се съдържат растителни хормони, подобни на инсулина, които понижават нивото на захарта в кръвта. А това означава, че няма да ви мъчат остри пристъпи на глад. Комбинацията от всички полезни съставки активизира храносмилането, има прочистващо действие и пречи за усвояването на приетите мазнини. Всичко това, но в още по-голяма степен, важи за праза. Коктейлът от мощни антиоксиданти пречи на стареенето на клетките, поддържа кожата гладка и свежа.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On