Черният чай спасява от затлъстяване, казват експерти

Хората, които страдат от затлъстяване, е най-добре да пият черен чай, вместо кафе. И като цяло е за предпочитане да се увеличи дозата на тази полезна напитка


Появата на затлъстяване е причина за такива заболявания, като омазняване на черния дроб, проблеми с храносмилателната система и сърцето. Затова трябва да се търсят всякакви начини за решаване на проблемите със затлъстяването.

Учените от Калифорнийския университет провели експерименти с мишки. Всички гризачи били хранени с мастни и сладки храни. Но една група от мишките получила екстракт от черен чай, а другата – екстракт от зелен чай. Изследването показа, че полифенолите, съдържащи се в черния чай, променят енергийния метаболизъм в черния дроб.

Мишките и от двете групи имали в червата по-малко бактерии, свързани със затлъстяването, и повече бактерии, които са свързани с ниско телесно тегло. Въпреки това, само при гризачите, които консумирали екстракт от черен чай, бил увеличен броя на бактериите Pseudobutyrivibrio, съобщава Zee News.

Изследователите стигат до заключението, че черния и зеления чай оказват значително влияние върху чревната микрофлора. И, очевидно, черния чай предпазва от затлъстяване и укрепва здравето не по-лошо от зеления.

Само една чаша на ден, черен или зелен чай, ще се отрази добре на здравето ви, а и ще ви помогне да се справите с излишните килограми.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On