Черният дроб страда жестоко от тези 3 храни

Черният дроб е орган-работник, който трябва да работи през деня и нощта и да филтрира всичко, което минава през тялото ни

hrani

Сладките храни не влияят добре на черния дроб

Без да мислим за факта, че черният дроб може да бъде възпрепятстван да върши както трябва работата си, ние консумираме не само тежък, но често пагубни за него продукти. Като резултат, причиняваме непоправима вреда на чернодробното здраве. Кои са храните, които можем да определим като убийци на черния дроб?

Пържени храни

Доказано е, че в процеса на пържене олиото губи своите полезни свойства, като става канцерогенен продукт с високо съдържание на нитрати и нитрити, които, когато се погълнат, се превръщат в нитрозамини и довеждат до образуването на свободни радикали. Те причиняват разрушителни действия върху основата на клетките на черния дроб. Злоупотребата с пържени храни насърчава развитието на сериозно чернодробно заболяване.

Сладки храни

Когато глюкозата влиза в организма се получава ензимно разцепване, при което се превръща в глюкоза и фруктоза. От нивото на глюкозата зависи образуването на хормона инсулин и ако човек злоупотребява бонбони това автоматично го излага на риск главно поради повишени нива на инсулин. Злоупотребата със сладки храни води до инсулинова резистентност. Тази ситуация допринася за развитието на диабет или чернодробна стеатоза.

Консервирани храни

Подобрители на вкуса, аромати, както и стабилизатори, оцветители и други хранителни добавки, използвани в консервираните продукти, са друг източник на излагане на нитрити – канцерогенни вещества, които се отразяват неблагоприятно върху цялото човешко тяло.

Когато се инжектират в кръвта, нитритите реагират с хемоглобин, което води до нарушаване на клетъчното дишане, и като следствие, тяхното унищожаване. В повечето случаи това е поражение на черния дроб, което често води до развитието на злокачествени тумори.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On