Чушките са полезни за черния дроб

Чушките имат много ползи, включително и за черния дроб

чушките Природата си знае работата. Когато човешкият организъм най-много има нужда от подкрепа, тя му я дава. Например с червени чушки през есента, които са изключително богати на полезни за имунитета вещества. А сега, в началото на студените месеци, той има нужда от засилване, за да се справи с грипните и простудните заболявания. Например от витамин С -мощният антиоксидант в червените чушки е в пъти повече, отколкото в цитрусовите плодове. В зеленчука има и цинк, два пъти повече отколкото в краставиците, доматите и тиквата, а този минерал играе ключова роля за растежа и за имунитета. Чушките съдържат и витамини от В-група, които стабилизират нервната система и отключват енергийните запаси на тялото.

Каротинът в червените е 30 пъти повече, отколкото в зелените. Така че те ви трябват, за да запазите летния тен по-дълго. Чушките съдържат и вит. А и Е, които правят кожата здрава и сияйна. Доставят ни също калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и захари, особено в лютите сортове.

Струва си да се подлютите с чушки. Лютивината им идва от веществото капсаицин, което подпомага бързото изгаряне на мазнините, има изразено антиоксидантно действие и благоприятно влияние върху процесите на кръвоснабдяване на кожата.

Author: Mari

Share This Post On