Цироза: Алкохолът е основният вредител на черния дроб

След като попадне в тялото, алкохолът нарушава мембраните на клетките на черния дроб

цироза
В резултат на белези формира цироза. Дори малко количество алкохол е вреден за здравето на черния дроб.

Мазните храни, в комбинация с алкохол затрудняват още повече работата на черния дроб. Той възприема мазнините като токсично вещество. Мазнините нарушава чернодробните клетки и водят до развитието на затлъстяване на черния дроб.

Когато прекаляването с алкохол и мазни храни е системно, настъпват невъзвратими увреждания, които могат да имат фатален край. Имайте предвид, че черния дроб работи тихо и търпеливо в тялото. Увреждането или болестта могат да настъпят незабележимо, така че освен редовните прегледи е необходимо да се извършва и прочистване с билки. Увреждането на черния дроб може да покаже чувство на слабост.

Синини по кожата, които не са от удар или падане, също могат да бъдат признак на чернодробни проблеми.

Ранната диагноза на цироза на черния дроб ще ви предпази от по нататъшни увреждания.

Включете в кръвния тест и изследване за чернодробни ензими – това ще позволи да се диагностицира заболяването в ранните му етапи на развитие.

Освен това имайте предвид, че:

Хепатит Б се предава по полов път, така че използвайте презерватив. Инфекцията може да се случи, когато се използва чужд бръснач, четки за зъби, и така нататък. Затова винаги използвайте свои лични тоалетни принадлежности.

Ваксините срещу хепатит предпазват черния дроб и от цироза.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On