Дайте на тялото това, от което има нужда

Можем да се доверим на интуицията си, докато си хапваме

хранене Психолозите обясняват, че храната е един от най-лесните начини да подобрим настроението си. Често тя замества нещо важно в живота ни, тъй като се aсоциира с предмети или емоции, които по една или друга причина не можем да получим. Например след развод жената може да се пристрасти към шоколада, който бившият съпруг й подарявал в романтичния период от връзката им. Така че ако в моменти на нестабилност си позволяваме от всичко, което ни се яде в големи количества, натрупването на килограми става неизбежно.

Как да се научите

Най-добре е интуитивното хранене да се усвои под наблюдението на диетолог или психолог. Важно е да настроите организма си за комфортно сваляне на килограмите без стрес и диети. Първата стъпка е да се научите да различавате глада от ситостта. Преминаването към интуитивно правилно хранене може да отнеме седмици или дори месеци – не всеки усвоява бързо умението да разчита правилно сигналите на тялото си. Започнете от по-простите неща. Например когато силно ви се дояде нещо, опитайте да направите следното: Помислете какво е емоционалното ви състояние. Ако не успявате, може да пробвате да го изясните (например като го напишете на лист) или да го потушите (например като дишате дълбоко или се занимавате с йога). Когато не сме нервни, апетитът е доста по слаб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On