Деца, които пропускат закуската стават болни възрастни

Майките са прави – закуската наистина е важна. Без нея децата не могат да си набавят нужното за растежа им


Защо закуската е важна за децата и как редовната закуска се отплаща във времето, когато тези деца вече ще са пораснали?

Деца, които пропускат закуската стават болни възрастниЕкип от Кралския колеж в Лондон обяви, че децата, които пропускат закуската, са с дефицити на важни хранителни вещества, предаде ЮПИ.

Учените водели дневници за храненето на над 800 деца от 4 до 10 г. и на почти
900 на възраст 11-18 г. за периода 2008-2012 година. Експертите сравнили нивата на основните хранителни вещества, приемани от децата в двете групи, с препоръчваните дневни дажби в ръководствата по хранене.

Под „закуска“ за целите на изследването се разбира приемът на над 100 калории храна между 6 и 9 часа сутринта.

Деца, които пропускат закуската, са с по-ниски нива на фолиева киселина, калций, желязо и йод. Почти една трета са с дефицит и на желязо. За сравнение само 4% от хранещите се сутрин деца имат недостиг на желязо.

Около 7% от децата на 4-10 години пропускат редовно закуската, а при по-големите делът е над 25%. Разликата се дължи на отслабващия родителски авторитет.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On