Депресията уврежда и черния дроб

Депресията не е само заболяване на душата. Тя сериозно уврежда и доста вътрешни органи, между които и черния дроб

черен дроб

Депресията уврежда и черния дроб

Депресията е вредна за черния дроб поради причина на това, че причинява хранителни разстройства, които пряко влияят върху здравето на черния дроб. Има доста техники, както и лекарства, които помагат да се отървете от хроничната тъга, но вие спокойно може да пробвате и някои от тези съвети.

Контролирайте храненето. Когато изпаднат в депресивни състояния, някои хора губят мярка. Бързото натрупване на излишни килограми смазват самочувствието и допълнително задълбочават проблема. Опитайте се да си поставите рамки в храненето. Така ще получите усещането, че държите контрол над своя живот. Има доказателства, че сьомгата, рибата тон, авокадото и спанакът са особено полезни при депресия.

Осигурете си достатъчно сън. Тягостните настроения понякога толкова измъчват човек, че могат да му отнемат съня. Ако допуснете това, рискувате да се сринете и физически. Лягайте и ставайте по едно и също време. Отстранете от спалнята разсейващите фактори като телевизор и компютър.

Поемайте отговорности. Депресията разколебава човек в собствените му сили и той избягва да поема служебни и лични ангажименти. Не допускайте това в никакъв случай. Обещанието да свършите нещо ще ви мобилизира да се справите. А това ще повиши вашата самоувереност и ще ви донесе удовлетворение.

Започнете нещо ново. Усещането за потиснатост вкарва човек в коловоз, в резултат на което чувството за монотонност се засилва. Направете усилия да включите в графика си нещо ново и различно. То ще ви обогати с впечатления и ще разсее обичайните ви мисли.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On