Основно меню за детокс на черен дроб

Опитайте се да спазвате това основно меню за детокс на черен дроб. То дава някои важни насоки за рационално хранене

детокс на черен дроб
За да съхраним здравето и красотата си, диетолозите препоръчват редовно да се освобождаваме от токсините. За целта е необходимо да включваме в менюто си определени продукти, които имат способността да пречистват тялото.

Броколито е чудесен диетичен продукт, който извежда от организма солите на тежките метали. Освен това е с високо съдържание на протеини, което го прави незаменима храна за вегетарианците. Цвеклото е един от най-добрите продукти за детоксикация. Благодарение на съдържащия се в него бетаин този зеленчук нормализира дейността на
черния дроб. А фибрите и витамините С, В2и В5 поддържат здравето на тялото. В лещата има голямо количество триптофан, който в тялото се превръща в серотонин и осигурява стабилно добро настроение. Фибрите спомагат за безпроблемна работа на стомаха.

В ябълките се съдържат антиоксиданти, които ни защитават от процесите на стареене и предпазват белите дробове от замърсената околна среда и тютюневия дим. Същевременно тези плодове спомагат за нормалната дейност на стомаха и възстановяват чревната флора. Къпините са изключително богати на най-мощния антиоксидант – антоциан, който защитава тялото от свободните радикали.

Зеленолистните (салата, целина, зеле, спанак) успешно защитават черния дроб от вредните токсини – пестициди, тежки метали. Под въздействието на цитрусите токсините и шлаките по-лесно се разтварят във вода и се извеждат от тялото. Чесънът е не само природен антибиотик, но и отлично средство за детокс на тялото. Съдържа алицин – вещество, което спомага за производството на бели кръвни клетки и помага в борбата с токсините. Зеленият чай е богат на катехин и спомага за поддържане на здравето на черния дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On