3 програми за детокс, които ще подобрят работата на черния дроб

Изберете си една от предложените програми за детокс

detoks
Специалистите препоръчват различни програми за детокс, но преди да се спрете на някоя от тях, помислете добре дали организмът ви е готов за подобни лишения. Ако страдате от едно или повече заболявания, не се чувствате добре или не сте вътрешно убедени, по-добре прилагайте по-щадящи методи за пречистване. Задължително се посъветвайте с лекар, преди да пристъпите към детоксикация. Посочените по-долу три програми за детокс може да се прилагат за 1 ден веднъж седмично (ако го правите за първи път) или за 2-3 дни веднъж месечно. По време на детокс режима следете внимателно тялото си и ако сметнете за необходимо, веднага прекъснете програмата.

• Сокова диета

Прясно изцедените сокове бързо изчистват организма, като същевременно го насищат с полезни витамини и минерали. Плюсът на тази програма е, че в деня (или дните), в които я прилагате, изпитвате по-малко глад. Използвайте свежи плодове и зеленчуци и си направете сок от тях собственоръчно. Най-подходящи за целта са зелето, спанакът, морковите, ябълките, ананасът, целината.

Диуретична диета

Този метод за детокс и пречистване е подходящ за тези, които страдат от задържане на течности (симптом за това е отича-нето на краката в края на деня). Диуретичната диета ще помогне на организма да се избави от излишните течности, които му пречат да функционира нормално. Препоръчителните продукти са артишок, аспержи, глухарче, целина, пъпеш, ягоди, зелена салата, магданоз.

• Плодова монодиета

Моно означава един – тоест разрешено е да се консумират само един вид плодове по време на тази програма. Принципът е, че при консумацията на плодове само от един вид се балансира рН и се регулира изработването на захар, което позволява на клетките да се изчистват интензивно. Разрешено е да се изядат 1 кг плодове на ден.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On