Детоксикация на черния дроб не е сезонно събитие, а ежедневна грижа за здравето

Детоксикация се прави в услуга на здравето, а не защото така е модерно

детоксикация
Подпомагащи черния дроб храни като авокадо, зехтин и корен от глухарче, поне 1,5 л вода на ден, а в горещините и повече, редовно ходене пеш, масажи срещу вяло кръвообращение и лимфен застой позволяват на тялото по-лесно да изхвърля токсините по всяко време.

Има и специфични допълващи детоксикиращи техники според сезона. Препоръчва ги д-р Ан Луис Гитълман – автор на 30 бестселъра за здравето, специалист по хранене и интегративна медицина, класирана в топ 10 на най-значимите експерти в своята област. За лятото идеален е сухият четков масаж, казва лекарката.

Тази практика стимулира лимфния поток, увеличава кръвообращението и балансира продукцията на мастните жлези, при което се намалява рискът от целулит и увреждане на кожата от слънцето. Тя може драстично да подобри външния вид, защото стимулира тялото да възстанови еластичността на съединителната тъкан, подобрявайки тонуса на кожа, която през този сезон е почти цялата на показ.

Най-доброто време за процедурата е началото на деня преди сутрешния душ

Не четкайте чувствителната кожа на лицето си и избягвайте зони, които са наранени или раздразнени. Винаги правете движенията в посока към сърцето.

Използвайте средно мека четка от естествени косми с големината на длан и достатъчно дълга дръжка,
за да стигнете до гърба си.

Д-р Гитълман препоръчва да започнете с отварянето на основните лимфни пътища (точно под ключицата) с лек подготвителен масаж. След това четкайте ходилата енергично с кръгово движение. С къси движения преминавайте все по-нагоре по краката. Продължете през корема и ду-пето, където движите четката кръгово. После от пръстите на ръцете напредвайте към раменете и след това надолу към гърдите и гърба.

Детокс ритуалът може да бъде последван от масаж с кокосово масло преди душа.

Не пропускайте да почистите четката с топла сапунена вода след всяка употреба, после я оставете да изсъхне на проветриво място.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On