Пролетта е най-добрия сезон за детоксикация

Направете детоксикация през пролетта и посрещнете лятото по-здрави и красиви

детоксикация-през-пролетта
Човешкото тяло има способността да настройва метаболизма си според сезона. Този процес се е формирал в течение на хиляди години, когато хората са живели много по-близо до природата, и организмът ни все още съобразява ритъма на обмяна на веществата с годишните времена.

В преходните сезони пролет и есен е добре да подложите тялото на детоксикация, съветват лекарите. Редица проучвания сочат, че химикалите, които поглъщаме чрез храната, въздуха и водата, се отлагат в мастните клетки. Липсата на някои нутриенти е причина тялото да не може да се самопочиства, което води до натрупвания на токсини. Вследствие на това се стига до хормонален дисбаланс, увредена имунна защита, лош метаболизъм.

Симптомите, издаващи повишени нива на вредни вещества, са обложен език,
потъмняла и без блясък кожа, подути лимфни възли, понижена жизненост, често главоболие, раздразнителност, лошо храносмилане, кисел или горчив вкус в устата, ревматизъм, често повтарящи се инфекции, сърбящи обриви.

Подпомагайки отделянето на отпадъчни вещества, елиминираме и причините за заболявания. Реално се отстранява основният фактор, предизвикващ възпаления и дегенерация в тъканите и органите. Капилярите се отпушват и снабдяват по-добре клетките с кислород и хранителни вещества. Така чрез детоксикация се повишава имунитета и тонуса.

Пролетната детоксикация няма противопоказания, но задължителна консултация с лекар трябва да направят бременни и кърмещи жени, хронично болни от анемия и диабет, хора
с бъбречни и автоимунни заболявания, с проблеми на щитовидната жлеза.

Пролетно почистване на организма може да проведете в рамките на 4 дни. През първия пийте само зеленчукови и плодови сокове – 1,5-2 литра. Започнете деня с чаша топла (не гореща) вода с 1 ч.л. мед и 2 с.л. лимонов сок. Това е добро начало и за втория ден. Него посветете на млечните продукти. Разпределете на 3 приема около 400 г извара и 3-4 кофички кисело мляко. За предпочитане е храните да бъдат екологично чисти. Третия ден минете изцяло на зеленчукови салати, подправени със студено пресован зехтин и прясно изцеден лимонов сок. Четвъртият повтаря менюто от първия ден. Следва захранване и постепенно възстановяване на нормалните хранителни
навици.

Нормални обаче означава да се стремите да ядете повече сурови и пресни продукти, висококачествени протеини и ценни мазнини. Пийте достатъчно вода и всекидневно упражнявайте умерена физическа активност. Всяко прекаляване с вредна храна може да компенсирате с прилагане поне на един от изброените 4 детоксикиращи дни.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On