Диета с цитруси – балсам за черния дроб

Сега, в края на зимата, диета с цитруси е точно онова, от което има нужда вашия черен дроб

dieta s citrusiПроблем при повечето диети е, че организмът се изтощава и става податлив на вируси. Заложите ли на диета с цитруси, която ще ви помогне да отслабнете, вие ще си осигурите запас от полезни вещества, които ще ви помогнат да останете здрави. Диетолозите обещават сериозни резултати, които ще постигнете с диета с цитруси, но при едно условие – да изключите от менюто си всички вредни продукти: сладкиши, чипсове и снаксове, сладки газирани напитки.

Ефектът на плодовете се дължи на фруктовите киселини в тях, които ускоряват разграждането на мазнините.

Активизират и метаболизма, фибрите подпомагат прочистването на червата, изхвърлянето на токсините и отпадните продукти на храносмилането. Знаем, че са полезни и богати на витамин С, но това не е всичко. Всеки отделен плод има своите ценни качества, така че включвайте различни в менюто си. Лимонът и лаймът са близки роднини, в лайма обаче витамин С е повече. Освен това съдържа желязо, фосфор, калий, калций, магнезий и етерични масла, пектинови вещества. Лимоните пък са богати на витамините А, В, В2, Р и на фитонциди.

Грейпфрутите понижават нивото на инсулина и така улесняват изгарянето на мазнините. Затова се препоръчват при комбиниране на диетата със спорт. Богати са на бетакаротин и ликопен, по този начин се грижат и за красотата. Портокалите са ценен доставчик на Bl, В9 и на провитамин А. Съдържат много калий, който пречи за образуването на целулит. Сравнително по-непознатото помело е безценно при диети, защото в него има липолитичен фермент, който спомага за усвояване и разграждане на белтъчините.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On