Диетата на Аткинс е вредна за черния дроб

Диетата на Аткинс вреди не само на бъбреците, но и на черния дроб, и най-вече на здравето на жените

диетата на аткинс

Американско проучване показва, че жените на средна възраст, които следват диетата на Аткинс, рискуват да развият сърдечна недостатъчност, писа в. „Дейли мейл“. Месните диети изобщо повишават значително риска от нелечимо увреждане на сърцето при хората над 50 г. Приемът на белтъчини от зеленчуци обаче не увеличава риска за сърцето.

Диетата на Аткинс съветва за 2 седмици да се прекрати приемът на въглехидрати чрез храната и да се набляга на месото. Милиони хора я следват, като в края на 90-те години на XX век бе върхът на нейната популярност. Сред последователите й са холивудските звезди Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу. Според предишно изследване диетата на Аткинс увеличава риска от запек, а той е ключов фактор за поява на тумор в дебелото черво.

В продължение на 5 г. американски учени са следили състоянието на 100 000 жени на възраст между 50 и 79 г. От тях 1711 са развили сърдечна недостатъчност. Жените, участвали в проучването, сами са докладвали хранителния си режим.

Оказало се, че повишеният прием на животински белтъчини значително повишава риска в сравнение с жените, които консумират малко месо или се въздържат от него. Сърдечната недостатъчност след менопауза е не само широко разпространена, но е и предотвратима чрез промяна на храненето, сочат учените.

Диети с плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и ниско-маслени млечни продукти са препоръчителни, за да се запази сърцето здраво. Жените да избягват червеното месо и да ядат само пилешко, но без кожата, съветват учените.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On