Диетата определя времето на появата на менопаузата

Менопаузата е период, който притеснява много жени. Притесненията са свързани с това дали тя ще се появи по-късно или по-рано


Служители на университета в Лийдс анализирали данни за повече от 14150 британски жени. Участничките бяха запитани дали имат деца, как се хранят и какво е здравословното им състояние. След 4 години учените отново се срещнаха с участниците. Жените отново отговориха на въпроси и бяха прегледани. При повече от 900 жени на възраст от 40 до 65 години по това време се появи естествена менопауза.

Изследователите открили: жените, които консумират големи количества здравословни храни, като мазна риба и пресни бобови растения (грах, зелен фасул), менопаузата започва по-късно. Също така, експертите са установили, че злоупотребата с рафинирани въглехидрати (като бял ориз и макаронени изделия) се свързва с ранно начало на менопаузата, пише Декан Кроникъл.

Анализът на диетата на жените показа, че мазните риби забавят началото на менопаузата в продължение на почти 3 години. Докато при честа консумация на макарони и ориз, менопаузата започва 1,5 години по-рано, отколкото би трябвало. Според предишни проучвания, преждевременното начало на менопаузата увеличава риска от остеопороза и сърдечно-съдови заболявания. По-късното началото на менопаузата увеличава вероятността от развитие на рак на гърдата, яйчниците и ендометриума.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On