Диетата според фазите на Луната – видове и съвети

Диетата в период на пълнолуние има за цел изхвърляне на излишните течности. Когато се заражда новата луна, се стимулира разграждането на мазнините и прочистването от токсини


Хранителният режим регулира дейността на организма и подпомага правилното преразпределение на течностите и ферментите, които са необходими за качествено преработване и усвояване на всичко изядено.

Лунната диета може да е кратка или продължителна. Кой вариант ще изберете, зависи от целите, които искате да постигнете.

24-часова при пълнолуние

В нощта, когато на небето ще се появи пълна Луна, започва течната диета. Разрешени са ви само минерална вода и прясноизцедени зеленчукови или плодови сокове. За денонощие може да свалите 1-2 кг, да се изчистите от токсините и да се избавите от подпухналост.

36-часова при новолуние

Вечерта преди новолуние започнете диетата, която ви позволява само зеленчукови супи и бульони. Може да ги приготвите от картофи, моркови, бобови растения. Веднъж може да си позволите месен или рибен бульон. Ако целите прочистване, яжте предимно супи заради фибрите. Ако искате бързо да отслабнете, заложете на бульони.

6-дневна при пълнолуние

През първия ден са ви разрешени само сурови и варени зеленчуци (5-6 пъти на ден). Следващите два дни може да ядете варени гъби и пресни ананаси (4 пъти на ден). В плодовете се съдържат особени биоактивни вещества, които стимулират храносмилането. Гъбите пък са нискокалоричен белтъчен продукт, който храни мускулите и подпомага обновяването на клетките. На следващия ден идва ред на гладуването – само вода и плодове сокове. Завършвате с два дни отново на ананаси и гъби.

6-дневна при новолуние

Четири дни преди раждането на луната и два след това трябва да се храните само със сурови или варени зеленчуци. Строго ограничение в количеството няма. Важно е да сте сити, но не и преяли.

Диетолозите препоръчват да не започвате направо с дългата програма. Най-напред опитайте еднодневното гладуване и вижте как ще реагира организмът ви. Ако се справяте с лекота, направете 6-дневната програма.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On