Един прост тест показва дали диетата е правилно избрана

Диетата е от основно значение за здравето на черния дроб. Но, как да разберем дали сме избрали правилната диета?

диетата
Диетата най-правилно може да бъде избрана от специалист-диетолог.

Изследователи от Кралския колеж в Лондон и Нюкасълския университет са разработили тест, който може да предостави информация за това, което човек яде. Тестът отнема само 5 минути. Измерват се биомаркери в урината, които са свързани с използването на различни продукти, като месо, риба, пиле, плодове и зеленчуци.

Използването на теста може да ни даде отговор за точното количество на консумираните мазнини, белтъчини, въглехидрати и захари. Учените се надяват, че тестът ще помогне на хората, които се опитват да намалят теглото си.

В проучването са взели участие 19 души, като привържениците на различни диети, без значение дали са здравословни или не, били четирима.

Участниците прекарали три дни в Центъра за изследване в Лондон под наблюдението на специалистите. Изследователите три пъти дневно събирали проба от урината на участниците в теста.

Експертите са успели да намерят биомаркери в урината, които се появяват след смилането на храната. След това изследователите разработили тест, за да се оцени качеството на храната. Накрая учените тествали точността на теста, като събрали проба от урина от 225 доброволци от Великобритания, както и 66 души от Дания. Според резултатите от теста, изследователите са успели да определят диетата от 291 участници.

правилната диета не само ще ви помогне да отслабнете, но тя е и залог за добро настроение. А за тънката талия тези две неща са свързани.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On