Диетологът Огнян Симеонов и неговите тайни за здравословно хранене

Здравословното хранене не изисква чак толкова големи инвестиции. Ето и съветите на диетолога

хляб Всички тайни защо е опасна пшеницата ще разберете от книгата „Пшеницата – маскираният убиец“. Тя е ГМО продукт. Ако човек иска да яде здравословен хляб, да си припомни старите содени питки и хляба с квас, който аз лично си правя. Използвам и лимец. Предпочитам сам да меля зърната на домашната мелница или да купя брашно без примеси от пекарна. Има такива, които сами си мелят брашното. Днес е трудно да . намерим истинско в магазина, на което да пише само „смляно брашно“. Обикновено в него има витамин С, избелители, овкусители. Ако някой иска да инвестира в здравето си, да си купи машинка за мелене на жито у дома за около 350 лв. След това си взема жито, което е много евтино, и готово.

Много хора си купуват риба тон от консерва и казват, че няма откъде да я вземат за добавка към салата. Прави ли са?

Първо, рибата тон може да не е от риба. Второ, не е добре да е в метална консерва, защото се окислява. Клинично доказано е, че металите влизат в храната и оттам в нашия организъм. Най-добре е да си купим риба тон, да си я направим на пара, на скара, да я овкусим с лимон и да я съхраняваме в хладилника. А съдовете, в които готвим, да са керамични, порцеланови или йенски тенджери. Най-хубавото готвено ястие става в гювече. Добре е да се добавя малко студено пресовано масло (зехтин, шарлан), след като ястието е готово. Маслото от бял трън например добре чисти черния дроб. Но все пак в менюто ни трябва да преобладават суровите плодове и зеленчуци, а не готвеното.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On