Диетолози: при отслабване не е необходимо да се отказваме от сладкото

Сладкото е вредно, сладкото ни кара да пълнеем. Кой не е чувал това? И, да – захарта може да бъде опасна


Но, за да отслабнем не е задължително да се отказване от сладкото, а по-скоро да изберем сладки храни, които са безопасни.

Диетолозите съветват, че просто трябва да преразгледате виждането си за сладкишите, пише „Medic Forum“. Първо, обърнете внимание на черния шоколад. Той е по-малко калоричен, в сравнение с млечните шоколади, а също така има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Селвията, въпреки че няма ниско съдържание на калории, понякога е по-сладка от захарта. Това означава, че потреблението е по-ниско. В допълнение, тя може да намери важни витамини и минерали.

Според експерти, мармалад принадлежи към най-нискокалоричните десерти. И присъствието в състава му на пектин, който действа като абсорбент, позволява мармалада да намали холестерола и да премахне нежеланите съединения от тялото.

Зефирът (сладкарско изделие с лек крем, подобно на целувката) също има понижено калорично съдържание и се характеризира с високо съдържание на фосфор, желязо и протеин.

Хранителните специалисти напомнят, че може да се консумират естествено захаросани плодове. Те имат аскорбинова киселина, бета-каротин и токоферол. По-добре от десерти на базата на брашно и наситена мазнина халва – източник на витамини А, Б, Е.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On