Доказано е – редовната консумация на плодове и зеленчуци пази черния дроб здрав

И друг път сме писали по тази тема, но сега е добре да се знае и да се повтори – редовната консумация на плодове и зеленчуци е гаранция за вашето здраве

 

зеленчуци Японските учени, които провеждат проучване от 24 години и са наблюдавали през това време 9112 души, разкриват връзката между нивото на консумация на плодове и зеленчуци със заболяванията на черния дроб и жлъчката. Равносметката е: колкото повече от тези храни са включени в диетата, толкова е по-малка вероятността човек да има проблеми с черния дроб, или да се разболее от чернодробни болести.

При оценка на консумацията на плодове и зеленчуци, се вземат предвид пола, възрастта, наличието на вредни навици, приема на натрий и различни групи храни. Оказа се, че хората, които консумират повече плодове и зеленчуци са по-здрави. Това особено важи за онези, които комбинират приема на плодове и зеленчуци с риба и други морски дарове.

Учените са изчислили система на потребление на продукти и разпространение, получени чрез осредняване на индекса. Затова, когато се сравняват хора, които активно са консумирали плодове и зеленчуци, както и хората, които ги използват рядко, се получават следните показатели, които отразяват разликата: 0.74 – за сърдечно-съдови заболявания като цяло, 0.80 – болести, свързани с черния дроб и 0.57 – за коронарна болест на сърцето.

И въпреки, че на пръв поглед изглежда малко сложно, равносметката е проста – колкото повече плодове и зеленчуци се консумират, толкова по-здрав ще бъде човек.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On