Едно парче пица за закуска е по-полезно от купичка зърнени храни

Всеки обича пица. Но и почти всеки е чувал, че консумацията на пица не е най-доброто, което можем да направим, за да запазим фигурата слаба

пица
Но днес, според ново изследване, диетолозите съветват на закуска да се яде парче пица, а не купа зърнени храни, като мюсли например. Според експерти парче пица съдържа повече протеини и по-малко въглехидрати в сравнение с традиционната закуска. Повечето зърнени храни имат слаба хранителна стойност и не съдържат важни елементи, пише The Deccan Chronicle.

Така че, в една порция мюсли, например има около 110 калории, 0 грама мазнини и 10 грама въглехидрати. Но обикновено хората ядат около 132% повече мюсли (в зависимост от размера на чинията). В парче пица със сирене има около 272 калории, 12 грама протеин, 10 грама мазнини и 4 грама въглехидрати. По този начин, като закусва с пица, човек получава всички вещества, необходими за активна сутрин.

По-рано учените са открили, че пицата и другите храни, свързвани с бързото хранене имат положителен ефект върху мозъчната функция. След като са проследили храната на почти 1400 възрастни в продължение на 10 години, експертите са установили, че маслините, рибата аншоа и каперсите, които се добавят към неаполитанската пица, съдържат много полифеноли, полезни за мозъка. Пилешкото ястие tikka masala се приготвя с куркума, стимулираща развитието на мозъчните клетки.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On