Експертите предупреждават: обичайни храни и напитки могат да подкопаят здравето на психиката

От здравето на психиката зависи добрата работа на много вътрешни органи, в това число и черния дроб


Известно е, че ако човек консумира повече от 300 милиграма кофеин на ден, това може да влоши симптомите на тревожност и панически разстройства, пише Дейли мейл. Последните проучвания показват неочаквано висока концентрация на кофеин в различни храни и напитки. Например, концентрацията на кофеин в напитките с кафе от Starbucks е ненужно висока. Но това не е изненадващо.

Концентрацията на кофеин в плочка от 100 грама тъмен шоколад също е неочаквана и възлиза на 80 милиграма. Това е повече от чаша черен чай, в която има 31 милиграма кофеин. Сладолед с вкус на кафе съдържа 52 милиграма кофеин. В допълнение, само една таблетка анестетик комбинация от аспирин, парацетамол и кофеин, кофеинът е 49 милиграма.

Чаша черен или зелен чай съдържа най-малко количество кофеин в сравнение с енергийните напитки, като Red Bull или диетичната кока-кола. Според експерти, 300 милиграма кофеин е препоръчителното количество прием на ден за възрастен. Това ниво на потребление не трябва да засяга човешката психика. Но ако нивото е по-високо и кофеинът се комбинира с подсладители, храносмилането ще пострада, сърдечният ритъм ще се увеличи, симптомите на тревожност и пристъпите на паника ще се увеличат.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On