Експертите са научили как точно мазната храна унищожава тялото отвътре

Ако мазната храна присъства често в диетата на даден човек, той ще се сблъска с нарушение на чревната микрофлора


Резултатът може да бъде диабет, сърдечно-съдови заболявания, инсулт. Това бе доказано от експеримент, в който участваха повече от 200 здрави доброволци на възраст 18-35 години.

Хората бяха разделени на групи. В първата група процентът на мазнини е 20% от общия прием на калории (нивото под препоръчителната норма), във втория – 30%, в третата – 40%. Шест месеца по-късно беше оценено влиянието на диетата върху чревната микрофлора на доброволците. И трите групи показват загуба на тегло.

Но повечето от хората от първата група са загубили тегло. Те също така са имали най-значителен спад в общия холестерол, липопротеините с ниска плътност и талията. Освен това, в тяхната микрофлора значително се увеличава процентът на бактериите, свързани с ниския холестерол. Но хората от третата група имат увеличение на броя на бактериите, напротив, свързани с високи нива на холестерол.

Честият прием на мазна храна също така предизвиква промени в метаболизма на дълговерижните мастни киселини. В телата на хората се увеличава концентрацията на съединенията, причиняващи възпаление.

Author: Mari

Share This Post On