Ето тези плодове са полезни при диета за здрав черен дроб

За да имате здрав черен дроб трябва да включите в менюто и плодове, освен полезните зеленчуци

здрав черен дроб
Ето тези плодове действат особено благоприятно на черния дроб.

КРУШИ

Есента е сезонът на крушите. Съставът им действително е изумителен. Съдържат пектин, фолиева киселина, бета-каротин, витамини А, от група В, С, Е, К, Н и РР. Високо е съдържанието в тях на ценни минерали, сред които калий, калций, магнезий, цинк, селен, мед и манган, желязо, йод, флуор, фосфор и натрий. Помагат за справяне с есенната депресия. В състава си имат натурални вещества, които имат сходно действие с това на антидепресантите.

СЛИВИ

Обезателно ги включете в менюто си през този сезон. Сочни, сладникави, с приятна киселина, хранителни и полезни, те укрепват имунитета и меко изчистват организма от шлаки и токсини благодарение на слабителния си ефект.

Важно: сливите трябва да се употребяват отделно от другите хранителни продукти. Нека са самостоятелно блюдо – например лека закуска между обеда и вечерята.

НАР

Есенното ви меню ще е непълно, ако сте забравили да включите в него нара. Сочният и сложен плод влияе благоприятно на здравето
на сърцето и съдовете. Кардиолозите горещо го препоръчват на своите пациенти. Подходящ е и за профилактика на за-боляванията. Прекрасно укрепва имунитета и помага на организма да противостои на вирусите и инфекциите.

СМОКИНЯ

Този плод влияе благоприятно на работата на храносмилателната система и укрепва имунитета. Можете смело да сушите смокини за зимата – без съмнение те неведнъж ще ви спасят. Помагат в борбата с вирусните и инфекциозните заболявания. Ако ви мъчи продължителна кашлица, наблягайте на напитки на основата на смокинята и по няколко пъти на ден яжте пресни или сушени плодове.

ГРОЗДЕ

В средата на есента гроздето се изпълва с максимална сладост. Всеки сорт без изключение ще ви зарадва с оригинални нотки и изискани гастрономически оттенъци. При избора обръщайте внимание на външния вид на зърната: те трябва да са без наранявания и потъмнявания.

Author: Mari

Share This Post On