Ето тези упражнения ще ви освободят от излишните килограми!

През последните години добрите стари упражнения за стягане на бедрата от легнало положение масово се отричат

упражнения

Ето тези упражнения ще ви освободят от излишните килограми!

На тяхно място водещи инструктори препоръчват всевъзможни клекове и напади. Най-добре е обаче да съчетаете двата вида упражнения, защото всеки от тях има своите достойнства. Тези от страничен лег много добре стягат бедрата.

Изпълнените от стоеж са по-ефикасни за седалищните мускули

1. Легнете на лявата си страна и се подпрете на лакът. Левия крак сгънете в коляното и го отпуснете на пода пред себе си. Десния опънете и усучете ходилото му към пода. Така ще стягате и страничната, и задната част на бедрото. С издишване изнесете крака бавно и стегнато нагоре, задръжте за секунда и го отпуснете обратно, като вдишвате дълбоко. Изпълнете по 2 серии от 15-20 повторения с всеки крак.

2. От същото изходно положение сгънете и двата крака пред себе си. Без са отделяте ходилата едно от друго, с издишване повдигнете дясното коляно нагоре. Задръжте за секунда и бавно отпуснете обратно. Вдишайте дълбоко. Направете 2 серии по 15-20 повторения с всеки крак.

3. Застанете в изправен стоеж и разтворете крака на ширината на раменете. Ръцете са свободно сгънати пред гърди. Приберете корема и се отпуснете с издишване в клек, като изнасяте таза назад, все едно сядате. Изправете се и едновременно с това изнесете десния крак встрани. Пръстите му са насочени напред, а не нагоре. Вдишайте. Направете 2 серии по 10-15 повторения първо с единия, а след
това и с другия крак.

4. От изправен стоеж със събрани крака сгънете ръце и хванете длани пред гърди. След това с издишване изнесете десния крак бавно и плавно назад, без да замахвате. Върнете се в изходно положение с дълбоко вдишване. Ако ви е трудно да пазите равновесие, поставете ръце на кръста. Направете по 2 серии от 10-15 повторения с всеки крак.

Author: Mari

Share This Post On