Ето я напитката, която уврежда черния дроб повече от водката

Има напитка, която уврежда черния дроб по-лошо, отколкото спиртните напитки, като водка. И за съжаление тази напитка се приема предимно от млади хора


Използването на тази напитка предизвиква изчерпване на функциите на клетките на органите и тъканите в човешкото тяло.

Най-значителното увреждане на човешкото тяло се дължи на енергийните напитки, съдържащи голямо количество кофеин, каза Анатоли Печинка, лекар и кандидат за медицински науки, в интервю за телевизионния канал „24“.

„Такива напитки причиняват изчерпване на енергийните резерви в клетките на органите и тъканите, дразнят храносмилателните органи, изтръгват от тялото цялата възможна енергия. Енергийните напитки имат по-агресивен ефект върху вътрешните органи, отколкото силната водка, „каза здравният работник.

Анатоли Печинка отбеляза, че любителите на такива напитки са застрашени от възможното развитие на сериозни заболявания на храносмилателната система и сърцето. В допълнение, енергийните напитки имат отрицателно въздействие върху психичното здраве. Но основното увреждане от употребата на такива напитки се пада на черния дроб.

„Напитките с ниско съдържание на алкохол съдържат голямо количество захар, ароматизатори, хранителни синтетични багрила, ароматизиращи стабилизатори, често има и заместители на алкохол. Такава експлозивна смес бавно, но сигурно трови черния дроб, който е принуден да работи в извънреден режим“, подчерта лекарят.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On