Ето защо 60-те години са новите 50!

Мит е, че днешните хора след 60 години губят интерес към секса и към технологиите, твърдят учените

60

Това може донякъде да е било вярно за миналите поколения, но не и във времето, когато 60-те са новите 50, възрастните се радват на добро здраве и значително увеличена продължителност на живота.

Честотата на сексуалните контакти в по-късна възраст винаги е зависела от това колко активен е бил човек през целия си живот. Обикновено тези, които са имали удовлетворяващи изживявания в младите години, се чувстват добре в
леглото с партньора си и в късните десетилетия. С увеличените възможности за лечение на заболяванията на простатата и на неприятните симптоми от менопаузата отпадат и физическите пречки, които са затруднявали секса на възрастните двойки в миналото.

Подобно е положението и с умствената годност за опознаване на нови технологии. Въпреки нормалното за по-късната възраст забавяне на пъргавината на мозъка, днес хората имат нагласа за работа с тях. Усвояването на новите умения пък поддържа в изправност невронните връзки, забавя отслабването на паметта и на логическото мислене. Поне 20% от хората над 60 години имат интерес към цифровите технолoгии като начин на поддържане на оживени социални контакти. Общуването е един от доказаните начини за превенция на деменция и депресия.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On