За добрата работа на черния дроб хапвайте по-често ферментирали храни

Най-лесният начини да подпомогнете добрата работа на имунитета е редовно да ядете ферментирали храни

fermentirali hrani
Това е най-древният начин за съхраняване на храна, открит от човека хилядолетия преди консервите, пастьоризацията и хладилниците.

При ферментиралите храни бактерии обработват захарите, като ги преобразуват в млечна киселина. Млечната киселина насища храната с ензими, витамини и омега-3 мастни киселини. Те влияят добре на обмяната, прочистват червата и предпазват от болести. За имунната система е важно как работят червата, но за да работят червата добре, черния дроб трябва да си е свършил добре работата. Затова те трябва да се снабдяват с добри бактерии, които противодействат на вредните микроби, намаляват лошия холестерол и имат антиракови свойства.

Чрез процеса на ферментация се повишава броя на полезните бактерии в храната. Това я превръща в алкална храна, която има много ползи не само за здравето на червата, но и за други органи и системи.

Киселото мляко е ферментирала храна. То дължи полезните си свойства на българската бактерия, която го направи известно в цял свят. Хубаво е да си квасите млякото сами, но може да купувате и готово.

Киселото зеле няма нужда от представяне, но за да сме честни трябва да кажем, че то е дошло в България от Германия. Много вкусен и полезен е зелевия сок, който може да се пие свободно дори и от онези, които не обичат да ядат кисело зеле.

Оцетът е ферментирало вино, в което бактерия превръща алкохола в оцетна киселина. Най-полезен е ябълковият оцет.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On