Физическата активност ще помогне да се справим с последствията от лошата екология

Физическата активност има много и разнообразни ползи за здравето. Затова не бива да се пренебрегва, както и трябва да се практикува редовно


Редовното практикуване на физическата активност може да намали риска от инфаркт, дори и да има отрицателно въздействие върху замърсяването на въздуха, съобщи Zee News , цитирайки проучване на университета в Копенхаген. Известно е, че поради мръсен въздух е възможно да се развият сърдечни заболявания, инфаркти, астма, ХОББ.

Но, както се оказа, можем да се справим с проблема. Учените са оценили нивото на физическата активност (колоездене, ходене, градинарство, различни спортове) и замърсяването на въздуха с азотен диоксид, например при повече от 51 000 души на възраст 50-65 години. Почти в 18-годишно наблюдение учените са записали приблизително 3000 първични сърдечни атаки и 324 средни.

Високото ниво на замърсяване е свързано с увеличаване на броя на гърчовете (рискът от първична атака се е увеличил с 17% и 39% повишава риска от повторение). Но въпреки това рискът може да бъде намален индивидуално за тези, които поддържат високо ниво на физическа активност. Така че, карането на колело за най-малко 4 часа седмично намалява риска от сърдечен удар с 31%. И ако дадено лице прекарва 4 часа или повече, практикувайки горепосочените дейности, рискът падна с 58%. Сами по себе си спортните игри намаляват риска с 15%.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On