Флавоноидите и тяхната безспорна полза за човешкото здраве

Потвърдено е, че флавоноидите, съдържащи се в кората на червените ябълки и гроздето, вишната, нара и са прекрасни антиоксиданти


Флавоноидите се откриват още и в патладжаните, червеното зеле и други плодове с виолетов цвят, в кората
на цитрусите и в зеления чай, . А природните антиоксиданти, от своя страна, неутрализират свободните радикали, образуващи се под въздействие на радиацията и ултравиолетовото излъчване в организма на човека и на растенията. По този начин флавоноидите защитават от разрушаване вътреклетъчните структури и клетъчните мембрани.

Освен това флавоноидите са способни да защитят тъканите от увреждания, свързани с прекалено секретиране на хистамин (освобождаващ се при алергия и възпалителни процеси).

Ечемиченият малц и соята съдържат флаво-ноиди, които имат сходна структура с женските полови хормони. Някои изследователи смятат, че тези вещества могат да се използват за създавай^ на препарати против климактеричен синдром.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Независимо че способността на флавоноидите да забавят стареенето, все още не е доказана достоверно, ползата от тях е неоспорима. Освен това богатите на флавоноиди зеленчуци и плодове са съкровищница на витамини, пектинови вещества, хранителни влакна и минерали, незаменими във всекидневното меню.

Много е трудно да се предозира количеството на флавоноидите – човешкият организъм е надарен със съвършен механизъм за неговото регулиране. Излишъкът от флавоноиди лесно се извежда от организма без всякаква вреда.

Единственото, от което трябва да се опасяваме, са концентрираните екстракти, съдържащи неестествено много флавоноиди, които се използват в биологично-активните добавки и лекарствените препарати. В такъв случай е добре точно да се следват препоръките на лекаря, да се придържаме към установените инструкции за дозировка и сроковете на прием на препарата.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On