Гликоген – тайната тънката фигура и здравия черен дроб

Полизахарида гликоген се превръща в обект на интерес от страна на учените

Гликоген - тайната тънката фигура и здравия черен дроб

Гликоген – тайната тънката фигура и здравия черен дроб

Те са установили, че съществува връзка между гликогена и апетита, съобщава „Ремедиум“ . Оказа се, че увеличаване нивото на гликогена в черния дроб намалява апетита, предотвратява затлъстяването и променя състава на сигналните молекули в хипоталамуса. Известно е, че образуването на гликоген, полимер под формата на глюкоза, която се съхранява в черния дроб, е нарушена при пациенти с диабет. Това – една от причините за хипергликемия.

Учените са направили опит с мишки, като са предизвикали повишена продукция в черния дроб на протеин, който се свързва с гликоген. Животните бяха с повишено съдържание на гликоген в черния дроб. Когато мишките били хранени с мазни храни, животните показвали намален апетит. Това води до намаляване на телесното тегло, телесната мазнина и концентрацията лептин – хормон, регулиращ енергийния метаболизъм.

Също така било установено, че повишените нива на протеин, който се свързва с гликогена, намалява появата на непоносимост към глюкоза и инсулинова резистентност, характеристика позната при хората, които имат прекалено мастна диета. Освен това, мишките не развиват стеатоза – чернодробно заболяване, при което чернодробните клетки се заменят със структурна мазнина. В техния хипоталамус е повишено нивото на сигналните молекули, които потискат апетита (propiomelanokortin) и по този начин се предотвратява неприятното затлъстяване и проблемите с черния дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On