Грешки в диетата, които водят до неуспех в отслабването

Някои грешки в диетата могат да причинят както проблеми със здравето,
така и неуспех в отслабването

отслабването
Отказвате се от месото. Това е грешка, белтъчините в него активизират метаболизма. Трябва да избягвате не месото, а мазното месо. Не забравяйте и за правилното му приготвяне.

Забранявате си въглехидрати. Така се лишавате от ценните антиоксиданти и растителни фибри. А и от приток на енергия.

Преувеличавате значението на захарта. Няма доказателства, че тя дава приток на сили и енергия. Но и замяната й е честа грешка. Медът може да е полезен, но не е по-малко калоричен.

Само свежи зеленчуци. Не е причина да се отказвате от тях, защото е зима и няма пресни. Замразените са не по-малко полезни.

Пропускате хранене. Като стоите гладни, ще из-ядете много повече след това. Организмът ще ви дава лъжливи сигнали, защото иска да се запаси. Затова похапвайте през 3-4 часа, но не дъвчете непрекъснато. Така храната няма да може да се усвои и ще задръстите организма си с отпадни продукти.

Митът за пиенето на много вода е развенчан от учените. Досега за мъжете препоръчителната дневна доза беше 3,7 литра, а за жените – 2,5 литра. Според новите стандарти трябва да приемаме по едни литър по-малко. Учените твърдят, че човек трябва да изпива около 30 милили-тра течности на килограм телесно тегло.

Така, ако става въпрос за 60-килограмова дама, е добре тя да изпие около 1,8 литра вода на ден. Но ако става въпрос за 100-килограмов мъж, тогава количеството изпити течности трябва да е 3 литра

Ленът е едногодишно тревисто растение, което цъфти през юни. С лечебна цел се използват семената, които се събират в края на лятото. Народната медицина ги използва като противовъзпалително и слабително средство. Лекарите го препоръчват на хора с диабет, стомашни киселини, сенна храма, трудно уриниране, камъни в бъбреците, задух, кашлица и т.н. Съветът на специалистите е една лъжица ленено семе да се залее с 400 милилитра вода и да се остави за час. След това прецедената течност се пие преди хранене 3 пъти на ден.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On