Гроздето е полезно за онези, които искат да отслабнат, ако знаят как да го хапват

Често диети препоръчват плодове, но изключват от списъка сладкото грозде

гроздето
Всъщност гроздето не е чак толкова страшно за хората, които са решили да отслабнат. Гроздовата захар спомага за подобряване на окислителните процеси в организма и стимулира обмяната на веществата. Тя улеснява усвояването на кислорода в тъканите и затова участва в енергийния баланс. Роля играят и ципите му, които имат прочистващо действие. В тях са съсредоточени основните витамини в гроздето – D, Bl, В2, и С. Съдържат пектинови вещества, които запълват стомаха и дават усещане за ситост.

Ценни са ферментите инвертаза, протеаза и липаза, които активизират храносмилането. Солите пък играят важна роля в регулиране на водно-солевия баланс в организма и действат диуретично. Високо е съдържанието на органични киселини, които разграждат мазнините. Така вкусният плод се оказва изключително подходящ за отслабване.

Включвайте грозде в дневното си меню възможно най-често и ще поддържате постоянно тегло. Ако искате да свалите няколко килограма обаче, ще трябва да спазвате конкретна диета поне 5 дни.

Единственото, с което трябва да се съобразите, ако обичате да похапвате грозде, или сте решили да го ползвате за здравословно и вкусно отслабване е факта, че гроздето е добре да се консумира до 15 часа. Освен това, винаги може да предпочетете гроздето за десерт, за разлика от сладките торти, пасти, вафли и прочие вредни храни.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On