Характеристиките на мозъка определят дали човек може да спазва диета

Международен екип от специалисти установи, че за да отслабнете, е необходимо да има определена структура на мозъка. Или иначе казано – не отслабването не е въпрос само на воля и дисциплина


Хората, които имат две области в предната част на мозъка повече по обем, предпочитат по-здравословна храна. Учените са анализирали данни от две проучвания, включващи общо 78 жени и 45 мъже, съобщава Daily Mail.

По време на първото проучване участниците бяха помолени да избират хранителни продукти според техния вкус, полза или както обикновено. Във второто проучване доброволците бяха помолени да се противопоставят на желанието за висококалорични храни. На участниците и в двете проучвания е извършено магнитно резонансно изображение (ЯМР).

Изследователите установяват, че на хората с големи обеми дорзолатерална и вентромедиална префронтална кора им е по-лесно да се контролират. Те също така често избират здравословна храна.

Дорзолатералната префронтална кора се свързва с когнитивните функции, а вентромедиалната кора – с контрола на емоциите и вземането на решения. Учените отбелязват, че структурата на мозъка може да се промени с течение на времето под въздействието на начина на живот. Така че диетата на човека може да повлияе върху структурата и функционирането на мозъка му.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On