Хранителните разстройства имат негативно влияние върху сексуалния живот

Хранителните разстройства не развалят само фигурата, но провалят и здравето. Оказа се, че хранителните разстройства въздействат и на емоциите

хранителните разстройства

В проучване на специалисти от университета на Флоренция и Университета във Върмонт са взели участие 60 жени на възраст от 25 до 35 години.

Участниците отговорили на въпроси за хранителни разстройства. Споделили са още какво е отражението на хранителните разстройства върху тялото и степента на емоционална ангажираност в процеса на секс. В допълнение, учените измерили нивата на кортизол (хормон на стреса) в частта от тялото преди, по време и след подаването в лабораторията на сексуални стимули, пише Дейли мейл.

Проучването показа, че жените с хранителни разстройства (анорексия, булимия и проблеми с алкохола) по-често „изключват“ емоциите, когато правят секс с партньор а си. Също така, отношението към тялото на тези участници е отрицателно. И все пак, учените са открили: при жени, които са склонни към преяждане, нивата на кортизол са по-високи по време на получаването на сексуални стимули.

Между другото, наскоро учените от Ливърпулския университет разкриха, че манекените провокират развитието на хранителни разстройства.

Никой не може да бъде толкова перфектен, още повече за повечето фотомодели и манекени това е професия, и те просто са длъжни да изглеждат слаби. Не такова е отношението към пластмасовите манекени в магазините и моловете. Там хората са наясно, че това са просто кукли.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On