Хранителните специалисти са съставили списък на най-вредните продукти

Най-вредните продукти са най-често срещани и предпочитани на трапезата. Най-вредните продукти са тези, които са и най-вкусни, за съжаление


На първо място в списъка на най-вредните продукти бяха поставени преработените месни. Такива са продукти като колбаси и шунки и наденици, съобщава „Pravda.ru“. Тук цената на продукта определя качеството му – колкото по-ниска е цената, толкова по-малък е съставът на месото и по-опасните компоненти, много от които са канцерогенни.

Второто място беше определено за евтините полуфабрикати с високо съдържание на фосфати и транс мазнини. Подозренията трябва да падат върху евтините сирена. Според диетолозите евтиното сирене вероятно съдържа маргарин. В евтиното сирене почти няма истинско мляко. По принцип такова сирене е изключително вредно за сърдечно-съдовата система.

Цената е основна за консервираните продукти. Металните кутии, които съдържат храна, се окисляват. Затова и качеството постоянно е под въпрос. По този начин тежки метали могат да влязат в продукта. Затова е добре да се предпочитат продукти, които са в стъклени буркани или шишета.

Така или иначе, месото е определено като част от най-вредните продукти. То може да причини не само хранителни разстройства, но и заболявания, като омазняване на черния дроб, например. Но, тук става въпрос само за месото, което е преработено и се продава в магазина.

И още, месните продукти, съдържащи нитрати, могат да увеличат личния риск от развитие на психични заболявания, съобщава РИА Новости , цитирайки откритието на университета „Джон Хопкинс“. Тези констатации са направени въз основа на анализа на здравния статус на повече от 1000 доброволци.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On