Хроничната умора може да се дължи и на лошо функциониране на черния дроб и жлъчката

Всеки ден ние сме изложени на токсична атака чрез храната, която ядем, въздуха, който дишаме, водата, която пием и химикалите, които поемаме чрез кожата

броколи

Работата на черния дроб е да филтрира тези вещества от кръвта ни, така че те могат да бъдат премахнати от тялото. Мазните, обработените и химико-натоварените храни са тежко бреме върху нашите вече претоварени черен дроб и жлъчка. Безалкохолните напитки и храни, съдържащи фруктоза също са вредни за черния дроб.

Здравословната диета, съдържаща полезни хранителни вещества, необходими за детоксикация на черния дроб е от съществено значение за правилното поддържане функцията на черния дроб и за добро здраве. Ако черният дроб е претоварен или има недостиг полезни хранителни вещества, процесът на детоксикация ще бъде засегнат, токсините ще се върнат отново в кръвта, което води до умора, отслабена имунна функция, слаба памет и увреждане на клетките в организма.

Ето и някои от естествените помощници за по-добра работа на черния дроб и жлъчката.

Корен от глухарче: Използва се от билкарите за насърчаване детоксикацията на черния дроб. Чаят от глухарче може да бъде здравословна алтернатива на кафето.

Чесън: Съдържа метионин, който е необходим за детоксикация на черния дроб и повишава нивата на глутатион – естествен протектор на черния дроб и жлъчката.

Кръстоцветни зеленчуци: зеле, броколи, брюкселско зеле и карфиол съдържат естествени серни съединения, които също са в помощ на черния дроб.

Author: Mari

Share This Post On