Индийското орехче предотвратява увреждане на черния дроб, сочи проучване

Индийското орехче не е особено разпространена подправка по нашите ширини. В смисъл, че не са чак толкова много ястията, в които може да се ползва като подправка

индийското орехче
Но, индийското орехче е и чудесен природен лек. Нека разберем какви ползи може да има от индийското орехче и неговото приложение за черния дроб.

Много хора използват индийско орехче като подправка. То се използва и в китайската медицина за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и облекчаване на болката, например при артрит. Оказа се, че индийското орехче има и друго полезно свойство, пише The Daily Mail.

Специалисти от университета в Нанчанг провеждат опити върху мишки. Учените са открили, че индийското орехче защитава черния дроб на гризачите. То намаля нивото на възпаление в черния дроб. Според изследователите тайната е в лигнаните – антиоксиданти, съдържащи се в индийското орехче.

По време на експеримента учените провокират увреждане на черния дроб при експерименталните животни. Специалистите използват тиоацетамид (съединение, токсично за черния дроб). Използването на индийско орехче намалява тежестта на негативните последици от тиоацетамида. Очевидно той влияе върху гена на PPAR. Когато този ген е „изключен“, подправката не спомага за поддържане на здравето на черния дроб.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On